ميرزا علي معجز شبستري

اولکم آذربایجان

تبلیغات در سایت ما
تبلیغات در سایت ما تبلیغات در سایت ما

تبلیغات سایت

ميرزا علي معجز شبستري

http://pic90.picturetrail.com/VOL2242/10697182/19075189/310854542.jpg
 
ميرزا علي معجز شبستري  Mirza – Ali Mojez Sabstari شاعر تجدد خواه و مخالف كهنه پرستان و ملايان بود. از زندگي نداران قلباً متأثر مي شد و به همين سبب اشعار خود را به تركي سروده است تا طبقه پايين آذربايجان استفاده كنند. بسبب اينكه افكار ترقي خواهي داشته، روحانيان وي را كافر دانسته تكفيرش كردند. اشعارش شكوائيه از مظالم ظالمان و استثماركنندگان و در عين حال بسيار روان، لطيف و ساده سروده شده اند. شعري كه عليه ماليات ارضي (گورال) معمول در آذربايجان و ماليات هاي غيرمستقيم دولت (گورمه ال) سروده، نشانه فكر و عقيده سياسي و اجتماعي او است. بسال 1933 (1312ش) در شاهرود درگذشت.

يحيي ذكاء


 


یحیی ذکاء پژوهشگر، نویسنده، استاد دانشگاه، و از کارشناسان برجسته آثار هنری، در سال ۱۳۰۲ در تبریز چشم به جهان گشود و دوره هاي ايرانشناسي و دوره تخصصی رشته کتابداری را در تهران گذرانده و در سال 1333 از دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در رشته باستان‌شناسی با رتبه اول فارغ‌التحصیل شد.

تاریخچه تحولات و تغییرات درفش و علامت دولت ایران در دوره قاجاریه، موزه‌های ایران، تاریخچه ارگ سلطنتی تهران و راهنمای کاخ گلستان، نگاهی به نگارگری ایران در سده دهم، تاریخ ارتش ایران، زمین لرزه‌های تبریز و جستارهایی درباره مردم آذربایجان برخي از آثار ارزشمند وي در زمينه نويسندگي به شمار مي روند.

استاد سید جمال ترابی طباطبایی(پدر سکه شناس ایران)

سیدجمال الدین ترابی طباطبایی ـ سكه شناس برجسته معاصر در ششم جمادی الاول ۱۳۴۴ هجری قمری مطابق با پنجم اردیبهشت ۱۳۰۴ خورشیدی در محله مهاد مهین تبریز متولد شد...

منبع:پرتال فرهنگی و اطلاع رسانی راسخون

استاد سید جمال ترابی طباطبایی(پدر سکه شناس ایران)

سیدجمال الدین ترابی طباطبایی ـ سكه شناس برجسته معاصر در ششم جمادی الاول ۱۳۴۴ هجری قمری مطابق با پنجم اردیبهشت ۱۳۰۴ خورشیدی در محله مهاد مهین تبریز متولد شد. شهرت جهانی استاد ترابی در مورد علم سكه شناسی را نامه هایی كه از دانشمندان و موزه های معتبر جهان نظیر دكتر جرج مایلز ریاست موزه نیویورك، والتر هینتس، برت فراگنر، اینگركریر، هاری فلدمن و گوتفرید هرمان از سكه شناسان معروف جهان به وی نوشته و درخواست كمك برای خواندن و مشخص نمودن زمان برخی سكه های ایرانی و اسلامی را نموده و یا از وی كتاب و تحقیقاتش را خواسته اند، تأیید می كند. كتاب سكه های آق قویونلو و مبنای وحدت حكومت صفویه در ایران چاپ ۱۳۵۵ وی به عنوان كتاب سال معرفی شده و جایزه بهترین كتاب سال را به خود اختصاص داده است.
گروه : علوم انسانی

صمد بهرنگی

صمد بهرنگی در تیرماه 1318 در محله چرنداب تبریز چشم به جهان گشود. با نخستین پدیده ای که آشنا شد: فقر بود و تهیدستی پدر. پدرش کارگری فصلی بود و خرجش همواره بر دخلش تصرف داشت. بعضی اوقات نیز مشک آب به دوش می گرفت و در ایستگاه «وازان» به روس ها و عثمانی ها آب می فروخت. بالاخره فشار زندگی وادارش ساخت تا با فوج بیکارانی که راهی قفقاز و باکو بودند. عازم قفقاز شود. رفت و دیگر باز نگشت. ولی صدایش همیشه در گوش فرزندانش طنین انداز بود: « درس بخوانید تا مثل من کارگر آواره نشوید. سعی کنید حقوق بگیرید. هر چقدر کم باشد. باز بهتر است چون خاطرتان جمع است که آخر ماه پولی می گیرید.»

ستارخان

در بین مردانی که برای دفاع از مشروطیت و حقوق ملت دست به شمشیر برده و آنرا پس از استبداد صغیر دو مرتبه بازگردانیدند، ستارخان سردار ملی مقام اول را دارد؛ بحق او قهرمان مشروطیت ایران است.

 

ليست صفحات

تعداد صفحات : 1
صفحه قبل 1 صفحه بعد